Huren

Huis huren? Bekijk het woningaanbod en reageer. Als u hulp nodig heeft, neem dan contact op.

VOORDELEN CUNSTA

  • Geen bemiddelingskosten
  • Geen wachtlijsten

Leuke woning gezien?

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder!

Zoeken

Huis zoeken

Bekijk het woningaanbod en reageer.

Contact

Vragen & belangstelling

24/7 online contact opnemen.

bezichtigen

Bezichtigen

Op flexibele tijden bezichtigingen inplannen.

sleutel

Sleuteloverdracht

Geen wachtlijsten, ontvang snel de sleutel.

Het aanbod op de website

Voor woningzoekenden is het prettig om toegang te hebben tot een ruim woningaanbod. Daarom bieden we op de website alle huurwoningen aan, van aanbiedingen tot woningen die wij in beheer hebben.

Bij aanbiedingen is het raadzaam om de gegevens te verifiëren. Wij dienen bij aanbiedingen slechts als ‘elektronisch prikbord’. U heeft rechtstreeks contact met de verhuurder. Heeft u vragen of behoeften aan bemiddeling? Neem gerust contact op.

Zijn er kosten verbonden aan het huren?

Nee! Wij brengen geen kosten in rekening.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Houd er rekening mee dat bij het aangaan van een huurcontract, zowel de eerste maand huur als de waarborgsom voldaan moeten worden vóór de sleuteloverdracht.

Hoe kom ik in aanmerking om te huren?

Dat verschilt per verhuurder. Sommige verhuurders hanteren een inkomenseis. Uw inkomen dient dan bijvoorbeeld 3 keer de maandhuur te bedragen. Vaak staan de voorwaarden omschreven in de woningadvertentie.

Ook kan de verhuurder u vragen om enkele documenten aan te leveren. Hier leest u daarover meer.

Hoe kan ik de documenten veilig aanleveren?

Via ons DigitaalWoningdossier kunt u de gegevens veilig aanleveren, geheel versleuteld en AVG-proof. U heeft zelf de regie over uw persoonlijke dossier. U bepaalt welke gegevens met wie worden gedeeld.

Met het aanleveren van de documenten gaat u akkoord met een eventuele ‘huurder screening’.

Wat is een huurder screening?

Verhuurders willen graag weten of uw gegevens kloppen en of u in het verleden in aanraking bent geweest met deurwaarders en incassobureaus. Hiervoor kunnen zij gebruik maken van een Credit Check en identiteitscontrole.

Wat houdt onderzoeksplicht huurder in?

De huurder heeft een onderzoeksplicht. Indien u in aanmerking wilt komen voor een woonruimte waarvoor een vergunning nodig is, dan komt het verkrijgen van deze vergunning voor uw rekening en risico. Raadpleeg diverse bronnen, zoals internet en gemeente. Ook in het Kadaster vindt u informatie, u kunt daar bijvoorbeeld opvragen wie de eigenaar van de woning is en het woonoppervlak controleren. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Helpen jullie bij het afsluiten van energiecontracten?

Jazeker, wij kunnen voor u de aansluiting voor nutsbedrijven, tv en internet regelen. Of vraag eerst een vrijblijvend energieadvies gesprek aan. Hoe werkt dat precies?

Handige links

Vragen?

    Compare