Zelf verhuren?

Verhuurders kunnen zich gratis aanmelden en krijgen daarmee toegang tot een eigen dashboard om woningen aan te melden en informatie te beheren.

Woning aanmelden

Heeft u de basisgegevens, aanbiedingstekst en foto’s gereed en wilt u zelfstandig uw woning uploaden? Via de ‘Start verhuur’ pagina kunt u uw woning vrijblijvend uploaden.

Belangrijke zaken bij het opmaken van de verhuuradvertentie zijn:
– Het maken van mooie foto’s
– De afmetingen van de woning
– Hoe wilt u de woning opleveren (bijv. gestoffeerd)
– De hoogte van de waarborgsom
– Energielabel

Vermeld bij uw profielgegevens uw e-mailadres en/of telefoonnummer. Houdt uw spam e-mailfolder in de gaten, want mailberichten van belangstellenden kunnen daarin terechtkomen.

Houdt u het liever bij een korte bondige tekst? Op onze website is dat toegestaan, maar wij kunnen uw woning dan niet publiceren op andere huizensites.

Huurprijs

De huurprijs mag u zelf bepalen, maar zorg wel dat het een reële huurprijs is. Uiteraard is de huidige markt van invloed op de huurprijs. Kijk daarom naar vergelijkbare woningen in de buurt. U kunt ook gebruik maken van het woningwaarderingsstelsel. Daarmee kunt u uw maximale huurprijs berekenen. Het is om diverse redenen af te raden om de servicekosten direct op te nemen in de huurprijs als zijnde een all-in prijs. Ook is hierdoor de kale huurprijs van de woning niet zichtbaar voor de huurder. Wij adviseren de exclusieve huurprijs te vermelden in de advertentie.

Bezichtigingen

Belangstellenden kunnen u direct benaderen via uw contactgegevens onderaan de woning. Aan belangstellende kunt u vragen om eerst het inschrijfformulier in te vullen, wij sturen u het formulier daarna toe. Degene die in aanmerking komen als potentiële huurder worden vervolgens door u uitgenodigd voor een bezichtiging. Wij adviseren tijdens de bezichtigingen geen mondelingen toezeggingen te doen. Nadat een kandidaat de woning heeft bezichtigd, kunnen er nog vragen zijn. Neem deze door en maak zo nodig concrete afspraken.

Screening huurder

Voordat u definitief een keuze maakt, is het verstandig om de huurder voor de zekerheid te checken. Dat kan op identiteit, woonverleden of kredietwaardigheid. Vraag ook altijd of u het originele ID bewijs van de kandidaat mag zien.

Huurcontract en sleuteloverdracht

Nadat er een geschikte huurder is gevonden en u het eens bent geworden over huurprijs, aanvaardingsdatum en overige eventuele voorwaarden, is er overeenstemming en kunt u in een huurcontract de gemaakte afspraken schriftelijk bekrachtigen. De overeengekomen aanvaardingsdatum is de dag waarop de sleuteloverdracht plaatsvindt. Op deze dag overhandigt u de huurder de sleutels van de woning, start de huurperiode en kan de huurder de woning betrekken. Bij de verhuur van de woning is het verplicht om een kopie energielabel aan de huurder te overhandigen.

Verhuurd

Is de woning verhuurd? In het dashboard bij 'mijn objecten' en onder 'actie' kunt u de zichtbaarheid van de woning veranderen. Door op 'verbergen' te klikken verdwijnt de woning van de website.

Compare