Verhuur op uw manier

Online kunt u gratis woningen aanmelden via het dashboard. U kunt de gegevens van de woning ook naar ons sturen per E-mail en Whatsapp. Wij melden de woning dan voor u aan op de website.

Goed om vooraf te weten… 

Woning aanmelden

Belangrijke zaken bij het opmaken van de verhuuradvertentie zijn:
– Het maken van mooie foto’s
– De afmetingen van de woning
– Indeling van de woning
– Hoe wilt u de woning opleveren (bijv. gestoffeerd)
– Eventuele (inkomens)eisen die u stelt aan de nieuwe huurder
– De hoogte van de waarborgsom
Energielabel

Een goede woning presentatie bestaat uit een pakkende korte beschrijving met daarin opgenomen het woord “huurwoning”. Daarna vervolgt u met een gedetailleerde beschrijving en indeling van de woning. U sluit af met de eventuele bijkomende voorwaarden en bepalingen.

Houdt u het liever bij een korte tekst? Op onze website is dat toegestaan, maar wij kunnen de woning dan niet doorplaatsen op alle andere websites. Voor het doorplaatsen zijn tevens foto’s van de binnenkant van de woning vereist. En, als laatste, het adres van de woning, ook die hebben we nodig voor het doorplaatsen.

Uw contactgegevens

Vermeld uw e-mailadres en/of telefoonnummer. Belangstellenden kunnen u dan rechtstreeks benaderen. De reacties van potentiële huurders ontvangt u direct in uw eigen mailbox en kunnen vanuit daar worden beantwoord, zonder dat u hoeft in te loggen op de website. Handig! Het kan zijn dat we in uw SPAM folder terecht komen dus check die voor de zekerheid ook even.

Huurprijs

De huurprijs mag u zelf bepalen. Het is om diverse redenen af te raden om de servicekosten direct op te nemen in de huurprijs als zijnde een all-in prijs. Hierdoor is de kale huurprijs van de woning ook niet zichtbaar voor de huurder. Wij adviseren de exclusieve huurprijs te vermelden in de advertentie.

Online presentatie

Meld uw woning bij ons aan en wij adverteren uw woning online. Op deze manier vindt u snel een nieuwe huurder. Wilt u ook adverteren op Pararius en Funda? Wij kunnen u daarbij helpen.

Inschrijfformulier

U kunt in uw woningadvertentie aan belangstellenden vragen om vooraf het inschrijfformulier in te vullen. Wij sturen het formulier door naar uw eigen mailbox. Degene die in aanmerking komen als potentieel huurder kunt u vervolgens uitnodigen voor een bezichtiging. Wij adviseren tijdens de bezichtigingen nog geen definitieve mondelingen toezeggingen te doen.

Screening huurder

Voordat u definitief een keuze maakt, is het verstandig om de kandidaat-huurder voor de zekerheid te checken. Daarom bieden we u de Credit Check aan. Met een Credit Check toetst u de betrouwbaarheid en kredietwaardigheid van de kandidaat. Heeft de kandidaat-huurder wellicht eerder huurachterstanden gehad? Is het identiteitsbewijs van de kandidaat echt of vervalst? Of staat de persoon wellicht op een internationale zwarte lijst? Zo zorgt u ervoor dat geen malafide huurder de woning betrekt. Vraag ook altijd of u het originele ID bewijs van de kandidaat mag zien.

Huurcontract en sleuteloverdracht

Nadat er een geschikte huurder is gevonden en u het eens bent geworden over huurprijs, aanvaardingsdatum en overige eventuele voorwaarden, is er overeenstemming en kunt u in een huurcontract de gemaakte afspraken schriftelijk bekrachtigen. De overeengekomen aanvaardingsdatum is de dag waarop de sleuteloverdracht plaatsvindt. Op deze dag overhandigt u de huurder de sleutels van de woning en start de huurperiode. U doet er tevens goed aan om een zakenlijst op te stellen om aan te geven welke zaken worden mee verhuurd met de woning. Denk hierbij aan gordijnen, buitenverlichting en losse kasten.

Verhuurd

Is de woning verhuurd? In het dashboard bij 'mijn objecten' en onder 'actie' kunt u de zichtbaarheid van de woning veranderen. Door op 'verbergen' te klikken verdwijnt de woning van de website. Of stuur ons een berichtje, dan verwijderen wij de woning van de website.

Beheer

Heeft u al nagedacht over het beheer van uw woning na verhuur? Voor slechts €60,- per maand nemen wij al uw zorgen uit handen.

Compare